Trailer

 

Death by PowerPoint

OVER THEATERGROEP GOLDEN PALACE

 

In november 1997 was op locatie in een jaren ’50 feestzaaltje Golden Palace te zien, een voorstelling over het hartstochtelijke repetitieproces van een groep musical-amateurs. De ongewone combinatie van fysiek spel, zang en live uitgevoerde muziek die regisseur Ingrid Kuijpers met deze voorstelling op het spoor kwam, werd het handelsmerk van theatergroep Golden Palace.
Golden Palace heeft naam gemaakt met tragikomische voorstellingen, die zich onderscheiden door een opvallend lichamelijke speelstijl.

 

Voorstellingen van Golden Palace worden ‘op de vloer’ gemaakt. Er is van te voren geen bestaande tekst of scenario. Het werkproces begint met een idee, een groep acteurs, een rek met kostuums en een piano. Wat volgt is een proces van intuïtieve chaos, waarbij vanuit allerlei invalshoeken wordt geïmproviseerd: de realiteit van de situatie, de chemie tussen de personages, bewegen vanuit de fantasie. Muziek is daarbij vaak de motor: een muzikant speelt mee in de scènes, improviseert in samenspel met de acteurs. Op basis van het spelmateriaal dat zo ontstaat wordt de uiteindelijke voorstelling in elkaar gezet.

 

ADRES EN E-MAIL

Rombout Hogerbeetsstraat 106 – unit 36

1052 VW Amsterdam

email algemeen: mail@goldenpalace.nl
email publiciteit: publiciteit@goldenpalace.nl
website: www.goldenpalace.nl

 

ARTISTIEKE LEIDING

Ingrid Kuijpers

telefoon: 06-20417007

ZAKELIJKE LEIDING

Britt Verstegen

telefoon: 06-45778047
PUBLICITEIT

Steffie van der Horst
telefoon: 06-14794294
publiciteit@goldenpalace.nl

 

PERSINFO

Voor persberichten en/of scenefoto’s kunt u contact opnemen met Steffie van der Horst, publiciteit@goldenpalace.nl of 06-14794294

 

ANBI INFO

Doelstelling stichting Golden Palace:

Stichting Golden Palace stelt zich ten doel om diverse kunstuitingen te stimuleren en te initiëren, daaronder met name begrepen het al dan niet in eigen beheer voorbereiden en uitbrengen van (theater)producties en/of andersoortige culturele evenementen of manifestaties.

 

Huidig bestuur wordt gevormd door:

Mevr. A. Kraaijeveld (voorzitter)

Mevr. R. C. M. Jongejan (penningmeester)

Dhr.  J. Grooteman (bestuurslid)

 

Bestuursleden verrichten hun werkzaamheden voor Golden Palace onbezoldigd.

Medewerkers van Golden Palace ontvangen een salaris volgens de CAO Theater en Dans of een daaraan gerelateerd honorarium voor werkzaamheden als zelfstandige.

 

RSIN: 8077 452 61

Ten behoeve van de ANBI status publiceert Stichting Golden Palace gegevens via de volgende link.