TRAILER
Death by PowerPoint

OVER GOLDEN PALACE

 

Golden Palace maakt al meer dan twintig jaar fysiek theater voor een breed publiek. Onder leiding van Ingrid Kuijpers (artistiek) en Britt Verstegen (zakelijk) brengt het gezelschap producties voor de theaterzalen en op locatie, in co-creatie met een mix van mimers en acteurs.

 

“Het is bij de Oerclub alsof je even in een compleet ander universum stapt. Dat is bijzonder in deze tijden van relativisme en realisme in het theater.” (Theaterkrant)

 

De Oerclub, Golden Palace

 

WOORDLOZE FYSIEKE VERBEELDING

Het fysieke onderzoek naar wat er bij mensen borrelt in de onderbuik en sluimert in het zoogdierbrein is voor Golden Palace een onuitputtelijke bron van inspiratie. Het gezelschap wordt ook wel de antropoloog onder de theatermakers genoemd. Volgens de Volkskrant is Golden Palace ‘een meester in het fileren van culturen’.

Golden Palace is een gezelschap dat wars is van cynisme. We willen niet tonen dat de mens slecht is en het leven zinloos. De uitdaging is om mensen bij elkaar te brengen. Het koppelen van inhoudelijk engagement aan een grote verbeeldingskracht is onze missie.

Waar theater tegenwoordig vaak tekstueel en expliciet is, willen wij met de kracht van de woordloze fysieke verbeelding iets vertellen over gezamenlijkheid. Want al hebben we over van alles onze eigen mening, als het erop aankomt lijken we meer op elkaar dan we denken. Als het erop aankomt hebben we geen behoefte aan status en materie, maar aan begrip en compassie. En dat is wat theater kan doen: mensen stimuleren zich te identificeren met een ander.

 

OP DE VLOER

Onze voorstellingen worden op de vloer gemaakt en ontstaan vanuit improvisaties met een stevige rem op de tekst. Alles wat onuitgesproken blijft stapelt zich net zo lang op tot het een uitweg vindt in de absurde uitvergroting: treurig en komisch tegelijk. Fysiek theater toont de meest kwetsbare kant van de mens. We kunnen immers wel besluiten om te zwijgen, maar niet om geen lichaam meer te zijn. Het lichaam communiceert altijd, zelfs tegen wil en dank.

Voorstellingen van Golden Palace zijn herkenbaar omdat ze gaan over menselijke behoeftes: over ons verlangen om samen te vloeien met anderen, maar ook om te voldoen aan wat de samenleving van ons verwacht. Herkenbare thematiek in combinatie met een fysieke speelstijl maken dat onze voorstellingen toegankelijk zijn voor een breed publiek.

 

CONTACT

Rombout Hogerbeetsstraat 106 – unit 36

1052 VW Amsterdam

email algemeen: mail@goldenpalace.nl
email publiciteit: publiciteit@goldenpalace.nl
website: www.goldenpalace.nl

 

ARTISTIEKE LEIDING

Ingrid Kuijpers

telefoon: 06-20417007

ZAKELIJKE LEIDING

Britt Verstegen

telefoon: 06-45778047
PUBLICITEIT

publiciteit@goldenpalace.nl

 

PERSINFO

Voor persberichten en/of scenefoto’s kunt u contact opnemen via publiciteit@goldenpalace.nl

 

ANBI INFO

Doelstelling stichting Golden Palace:

Stichting Golden Palace stelt zich ten doel om diverse kunstuitingen te stimuleren en te initiëren, daaronder met name begrepen het al dan niet in eigen beheer voorbereiden en uitbrengen van (theater)producties en/of andersoortige culturele evenementen of manifestaties.

 

Huidig bestuur wordt gevormd door:

Mevr. A. Kraaijeveld (voorzitter)

Mevr. R. C. M. Jongejan (penningmeester)

Dhr.  J. Grooteman (bestuurslid)

 

Bestuursleden verrichten hun werkzaamheden voor Golden Palace onbezoldigd.

Medewerkers van Golden Palace ontvangen een salaris volgens de CAO Theater en Dans of een daaraan gerelateerd honorarium voor werkzaamheden als zelfstandige.

 

RSIN: 8077 452 61

Ten behoeve van de ANBI status publiceert Stichting Golden Palace gegevens via de volgende link.