Kunnen mannen tippen aan de oerkracht van vrouwen?

De Oerclub – een theatrale rollercoaster over de kunst van het baren

Van 1 november 2019 t/m 18 januari 2020 toert De Oerclub door Nederland. In deze fysieke tragikomedie van Golden Palace eisen vier mannen hun plek op in een wereld waar vrouwen het steeds vaker voor het zeggen hebben.

Vrouwen doen het goed. Ze veroveren terrein op gebieden die van oudsher aan mannen toebehoren: de wetenschap, de medische wereld, het bankwezen. Keerzijde van de medaille is dat mannen zich daardoor steeds onzekerder voelen. Ze zijn hun identiteit een beetje kwijt. In De Oerclub eisen vier mannen hun plek in de wereld weer op, maar op onverwachte wijze: ze claimen de zwangerschap. Het voortbrengen van leven mag niet langer het alleenrecht van vrouwen zijn! Onder het motto ‘dat kunnen wij ook – maar dan beter’ beginnen ze een absurd experiment met een bloedstollende uitkomst.

Golden Palace is een meester in het fileren van het menselijk functioneren. “Vlijmscherp, zeer humoristisch en met het oog van een uitstekend antropoloog,” schreef de Volkskrant. In De Oerclub buigt het gezelschap zich over de kunst van het baren. Kunnen mannen tippen aan de oerkracht van vrouwen?

Een productie van Golden Palace, concept en regie: Ingrid Kuijpers, spel: David Eeles, Ayrton Fraenk, Hali Neto, Sebastián Mrkvicka en Kajetan Uranitsch