Dag van de Mime 2019

Na de succesvolle eerste editie, vindt op woensdag 13 november de tweede Dag van de Mime plaats. In Het Huis Utrecht komen mimemakers bijeen om met vakgenoten, experts, studenten en programmeurs in verschillende interactieve werksessies te spreken, brainstormen en filosoferen over belangwekkende onderwerpen in de mime, zoals de uiteenlopende maakprocessen en de positionering van mime.

 

Het dagprogramma opent met een inleidend gesprek met Jakop Ahlbom, Ingrid Kuijpers en Boukje Schweigman over hun werkpraktijk o.l.v. Patrick van der Hijden. Daarna gaan alle deelnemers uiteen in verdiepende werksessies met verschillende focuspunten. In de avond wordt er een triple bill gepresenteerd met bijzondere mimeperformances van nieuwe makers en opkomend talent.

 

De werksessies:

  1. Maakprocessen: een gesprek over de verschillende manieren van maken in de mime met Igor VrebacDavy Pieters, Francesca Lazzeri en René Geerlings o.l.v. Patrick van der Hijden.
  2. Ruimte, locatie en decor: een gesprek over de rol van ruimte, decor en locatie in de mime met Johannes Bellinkx, Theun Mosk, Marloes van der Hoek en Breg Horemans/Taat o.l.v. Liesbeth Groot Nibbelink.
  3. Positionering:een gesprek over de plaats en identiteit van de mime bij het publiek en programmeurs met Marjorie Boston, Gwenoële Trapman, Marie-Anne Rudolphi en Fabian Pikula l.v. Yassine Boussaid.
  4. Taal en mime: een gesprek over de vraag ‘hoe schrijf, praat en communiceer je over een genre waar taal vaak ontbreekt?’ met Floor van Leeuwen, Erica Smits, Jenny Mijnhijmer, Simon van den Berg en Marijn de Langen o.l.v. Marijke Schaap.