snowbirds

SNOWBIRDS

In Amerika zijn er steeds meer bejaarden die hun huis verkopen en met een camper gaan rondreizen. Vaak trekken ze naar het zonnige zuiden en daarom worden ze ‘snowbirds’ genoemd. Het avontuurlijke van deze oudjes staat ver af van het beeld dat veel mensen hebben van het bejaardenbestaan.

 

Voor Golden Palace vormde dit gegeven het uitgangspunt voor een voorstelling over bejaarden die nog van alles willen, terwijl ze leven in een lichaam dat het elk moment kan begeven. En al loert in ‘Snowbirds’ de dood voortdurend om de hoek, de toon wordt bepaald door  het verzet tegen de ondergang. Het stokoude elftal dat in Snowbirds het podium betreedt, zingt en danst tot het er bij neervalt. Want leven willen ze, en natuurlijk liefhebben, voor het te laat is.

 

Snowbirds werd gespeeld door Wim Bouwens, Suzan Boogaerdt, Yayha Gaier, Joep van der Geest, Julia van de Graaff, Nanette Kuijpers, Trudie Lute, Michiel Nooter, Rense Royaards, Mara van Vlijmen en Kees van Zantwijk.

SNOWBIRDS

“Een perfecte choreografie die balanceert tussen hilarische grappen en pure ontroering.” (de Volkskrant).

 

“De groep onderscheidt zich met de groepsscènes. Daarin lijken ze op een stel buitenaardse wezens of een net ontdekte apensoort die in een observatorium is geplaatst” (NRC Handelsblad).

 

“Een eigenzinnig antwoord op ouderdom van artistiek leider Ingrid Kuijpers.” (Theatermaker).