A1 affiche balieleed

BALIELEED

EEN VOORSTELLING OVER DE HARTVERSCHEURENDE TEGENSTELLING TUSSEN DE WERELD VOOR EN DE WERELD ACHTER DE BALIE

 

De mens is de enige diersoort die zich weet te organiseren binnen een kunstmatige structuur. Zo zijn er mensen die iets verloren hebben. En er zijn afdelingen met gevonden voorwerpen. Er zijn mensen die hun jas kwijt moeten. En er zijn bewaakte garderobes. Er zijn mensen die iets willen weten. En er zijn informatiepunten.

 

In Balieleed duiken we diep in een wereld vol absurde, tragi-komische maar vooral hartverscheurende tegenstellingen. Het doen en laten aan weerszijden van de balie wordt op de bekende Golden Palace wijze tot in de kleinste details onder de loep genomen. Dankbare stof voor een voorstelling, want het contact tussen burger en baliemedewerker verloopt niet altijd vlekkeloos. Machtsmisbruik en manipulatie, scheldpartijen en wanhoopsdaden, aan de balie spelen zich vaak de grootste tragedies af. Het is wereldproblematiek in het klein. Maar Golden Palace zou Golden Palace niet zijn, als al dat drama niet met mededogen en optimisme voor het voetlicht wordt gebracht.

 

Balieleed werd geregisseerd door Ingrid Kuijpers en gespeeld door Suzanne Bakker, Anna van Diepen, Jan Groenteman, Jilles Flinterman, Tjebbe Roelofs, Jolika Sudermann en Jan Taks.

 

Première december 2008.
Tournee tot en met maart 2009.

 

BALIELEED

“komisch stuk met zeer serieuze boodschap, voortreffelijk geacteerd en een absolute aanrader” (8Weekly)
“onnavolgbare mengeling van Voskuil en Jiskefet, met een flinke scheut Dennis Potter” (Parool)
“treurnis alom, waar de toeschouwers, zelf op dat moment niet gekweld oor Balieleed, hartelijk om konden lachen” (Trouw)
“onderhoudend theater” (Volkskrant)
“schitterende scènes … treffend gespeeld” (NRC Handelsblad)
“aanbevolen voor alle kantoormedewerkers en verplicht voor baliekluivers” (Haarlems Dagblad)
“bruist van de energie” (Theaterjournaal)